Nekategorizirano, Svijet

Članice Pussy Riota u ožujku na kazališnim daskama Brooklyna

P-H20170301045985Ruska feministička punk grupa Pussy Riot, osobito popularna zbog izravnog protivljenja ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu, na kazališnim će daskama uskoro ispripovijedati svoju priču u sklopu festivala koji se održava u New Yorku pod nazivom “Spring Revolution”.

Njihova predstava “Revolucija”, koju će gledatelji imati priliku vidjeti 17. ožujka, adaptacija je autobiografske knjige Marije Aljehine, jedne od članica grupe.

Aljehina će se na njujorškoj kazališnoj sceni pojaviti uz članice druge ruske punk-grupe koja djeluje pod nazivom “Asian Women on the Telephone”.

Predstava će se prikazati u sklopu festivala “Spring Revolution” koji se održava u novoj njujorškoj kazališnoj dvorani, National Sawdust, smještenoj u Brooklynu u kojoj se izvode avangardne predstave.

“Ovo se čini prirodnim razvojem događaja za umjetnicu koja se angažirano dotiče političkih tema”, kazala je kompozitorica Paola Prestini, izvršna i kreativna direktorica National Sawdusta.

Nadežda Tolokonjikova i Maria Aljehina prije pet godina su osuđene na strogi zatvor zbog izvođenja “punk molitve” protiv Putina.

Kako su ruske vlasti tada objasnile, u zatvoru su završile zbog huliganstva i nenajavljenog nastupa u Katedrali Krista Spasitelja u Moskvi, kada su otpjevale pjesmu “Holy Shit”, kritiziravši pritom potporu pravoslavne crkve ruskome predsjedniku.

Tema festivala “Spring Revolution” koji se održava u Brooklynu tijekom ožujka je žena i njezino mjesto u današnjem vremenu i društvu.

Kritika na festivalu neće biti pošteđen ni aktualni američki predsjednik Donald Trump, kazala je Prestini.