Aktivizam, Nekategorizirano

F12 platforma otvorila poziv na prijavu GIF animacija za izložbu “GIF for FUSE”

“GIF for FUSE” naziv je već tradicionalne međunarodne izložbe GIF formata koju platforma F12 organizira u okviru filmskog festivala FUSE – Film Under Severe Experiment u suradnji s Kinoklubom Karlovac.
2019. godine, u prvom izdanju programa sudjelovalo je preko 20 autora s prostora čitave Hrvatske. Izložba je postavljena u prostoru Male scene za vrijeme festivalskog programa FUSE u formatu QR kodova, te video instalacije prikazane na pročelju Hrvatskog doma u Karlovcu.

2020. godine, drugo izdanje izložbe zbog izvanrednih uvjeta uzrokovanih pandemijom COVID-19 služi kao najava festivala te se odvija u prostoru Male Scene kao samostani program u suradnji s udrugom KA-MATRIX (GIFovi su se prikazivali na prostornoj instalaciji sastavljenoj od odbačenih televizora spojenih na Raspberry Pi, izrađen je i GIF for FUSE fanzin koji su posjetitelji mogli besplatno preuzeti u prostoru, a kasnije i u virtualnom formatu). Izložbeni program GIF for FUSE u svojem drugom izdanju broji preko 35 autora i preko 100 GIFova koji su na jednomjesečni otvoreni poziv pristizali iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Austrije.
F12 platforma i ove godine poziva sve umjetnike, autore, kreativce i ostale zainteresirane za sudjelovanje da pošalju svoje GIF-ove koji će biti izloženi u okviru festivalskog programa u prostoru Male Scene, u obliku QR kodova. Animacije mogu biti bilo koje tematike, a poslati se mogu na e-mail: platformaf12@gmail.com s predmetom “GIF for FUSE 2021”.

Jedini preduvjet za sudjelovanje u izložbi je da svi poslani radovi moraju biti u GIF formatu.

Uz GIF animacije, potrebno je priložiti osnovne podatke: ime, prezime ili umjetničko ime, kontakt (društvene mreže, web stranica ili online portfolio) kako bi publika mogla zapratiti rad autora ili ih kontaktirati.
Otvoreni poziv traje od 23.03.2021. do 25.04.2021. (trajanje facebook eventa poziva simbolično je i u skladu s postavkama vremenskog raspona održavanja online facebook događanja)

U slučaju odgode festivalskog programa, izložba će služiti kao najava za festival i bit će izvedena u prilagođenom formatu, odnosno, u obliku video-instalacije u kojoj će moći uživati susjedi HD-a i prolaznici bez poziva na javno okupljanje.

Datum realizacije programa bit će objavljen putem društvenih mreža platforme F12.

EVENT:
https://www.facebook.com/events/376056110032471/