Aktivizam, Nekategorizirano

Film svima, treće izdanje ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama

42161687_1982525665101437_3078895341051838464_oUdruga Filmaktiv nakon uspješnog prvog i drugog izdanja ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama pod nazivom Film svima, u trećem izdanju donosi bogati program za sve uzraste te poziva sve zainteresirane u petak 28. rujna u prostor Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (Viktora cara Emina 9). Filmovi su prilagođeni za gluhe i nagluhe osobe. Ulaz na projekcije slobodan je za sve zainteresirane.

Program Film svima uključuje relevantne hrvatske dokumentarce i igrane filmove u kojima će zajednički moći uživati svi bez obzira na oštećenje sluha. Ovogodišnji program uključuje animirani film redateljice Eve Cvijanović, Ježeva kuća, nastao 2017. u produkciji National Film Board of Canada i Bonobostudija koji otvara obje projekcije u petak, 28. rujna (10 sati i u 19 sati). Po završetku prve projekcije filma Ježeva kuća, koja će biti održana u petak, 28. rujna u 10 sati nastavljamo s kratkom radionicom hrvatskog znakovnog jezika pod vodstvom Ivone Križić.

Drugu projekciju, koja počinje u 19 sati filmom Ježeva kuća, nastavljamo filmom BFF, redateljice Sanje Marjanović, nastao 2014. u produkciji Filmaktiva.

Ovogodišnje izdanje Film svima zatvara film Ples Bijelog Ljeta, redateljskog dvojca Goran Nježić i Matija Tomić, nastao 2017. u produkciji B.A.K.A. Productions.

Film svima, projekt koji udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, ima za cilj prilagodbu audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha.

Planirani daljnji razvoj projekta uključuje nastavak prevođenja i prilagodbe filmova te formiranje medijateke slobodne za korištenje kao i poticaj akterima u kulturi na prilagodbu sadržaja i forme za konzumaciju svih društvenih skupina.

Film svima! Kultura svima! (Izvor: Filmaktiv)