Aktivizam, Nekategorizirano

Mov(i)e Activism – festival aktivističkog dokumentarnog filma, 21. i 22. listopada, Rijeka

cover-movie-activism-01-01-1024x467Festival aktivističkog dokumentarnog filma – Mov(i)e Activism održava se u petak, 21. i subotu 22. listopada, u dvorani Filodrammatica u Rijeci. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Nakon Kragujevca (Srbija) i Coimbre (Protugal) došao je red i na Rijeku da ugosti ovogodišnju selekciju filmova iz novoosnovane platforme za promociju aktivističkog dokumentarnog filma – Mov(i)e Activism. Nakon Rijeke, ovaj putujući festival ugostit će još i Valencija (Španjolska) i Berlin (Njemačka).

Mov(i)e Activism je mlada platforma koja spaja nevladine organizacije i nezavisne pojedinace koji se bave aktivizmom, primarno videoaktivizmom. Osnovana je s ciljem promocije nezavisne kulture i umjetnosti te audiovizualnog stvaralaštva kao i razmjene specifičnih iskustava vezanih uz aktivističke akcije i videoaktivizam te poticanja na suradnju i međusobnu promociju udruga i pojedinaca na razini Europe.

Idejni začetnik međunarodnog projekta Mov(i)e Activism je Alternativni Omladinski Centar iz Kragujevca, Srbija, a unutar kojega okuplja nevladine organizacije iz Španjolske, Portugala, Njemačke, Hrvatske i Srbije. Partneri u projektu su Alternativni Omladinski Centar, Kragujevac (Srbija) – Real República Baco, Coimbra (Portugal) – Filmaktiv, Rijeka (Hrvatska) – Bloc d’Estudiants Agermanats País Valencià, Valencija (Španjolska) – Berlin (Njemačka).

Hrvatski predstavnik u platformi je riječka udruga Filmaktiv koja je ujedno i organizator dvodnevnog festivala Mov(i)e Activism koji će se održati u petak, 21. i subotu 22. listopada 2016. u dvorani Filodrammatica. Ulaz na sve projekcije je slobodan.
Program