Aktualno, Nekategorizirano

Međunarodni studentski filmski festival poziva na sudjelovanje

STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na osmo izdanje festivala koje će se održati od 4. do 7. studenog u Rijeci. Za Natjecateljski program festivala do 30. svibnja 2021. mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u razdoblju nakon 1. siječnja 2018.!

Primaju se filmovi različitih tematskih preokupacija, no ove godine posebna se pažnja pridaje tijelu jer organizatori žele produbiti razumijevanje odnosa tjelesnosti i pokretne slike kroz promišljanje tijela autora, tijela filma, tijela gledatelja i tijela u filmu.

“U kakvom odnosu stoje tijelo i pokretna slika? Kako kultura oblikuje tijelo i upisuje u njega različita značenja? Povezuje li nas naše tijelo sa svijetom ili nas od njega odvaja? Jesmo li nadišli tabu tjelesnosti? Kada je tijelo medij spoznavanja, interakcije i intimnosti sa svijetom, a kada je prostor nelagode i sputanosti?”, neka su od pitanja na koje bi filmovi trebali pokušati odgovoriti.

Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima.

STIFF je prvi hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu te osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji.

U proteklih sedam izdanja prikazao je više od 350 prikazanih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta.

Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci. Ulaz na projekcije je besplatan kako bi se što više ljudi moglo upoznati s kvalitetnim studentskim filmovima. (Hina)