EHO, Nekategorizirano

Humanitarnom akcijom prikupljeno 165 tisuća kuna za bračku djecu s teškoćama u razvoju

Desetom humanitarnom akcijom “Svaka kuna se računa” za Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci“ prikupljeno je rekordnih 165 tisuća kuna, a prikupljena sredstva djeci će omogućiti preko 800 sati terapija, priopćili su u srijedu iz “Bračkih pupoljaka”.

Novac se mogao donirati ostavljanjem napojnice konobarima u preko 120 ugostiteljskih objekata na otoku Braču ili izravnom donacijom na račun.

Akciju koja se proširila na cijeli Brač godinama organizira brački Crveni križ te je do sada za “Bračke pupoljke” prikupljeno preko 650 tisuća kuna. Ideja je nastala na temelju sličnih humanitarnih akcija u SAD-u i od tada se razvila u jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih lokalnih događaja na Braču.

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“ djeluje preko jednog desetljeća, a njezinim su djelovanjem za 68 djece s otoka omogućene važne terapije kod logopeda, fizioterapeuta, senzornog terapeuta, učitelja ortopedagoga i psihologa.

Kako bi i usluge poput rane intervencije, psihosocijalne podrške te pomoći pri uključivanju u odgojno-obrazovne programe bile dostupne bez putovanja na kopno, konačni je cilj Udruge otvaranje Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači na Braču. (Hina)