Aktivizam, Nekategorizirano

Predstavljena knjiga “Srcem kroz planine” potaknuta humanitarnom akcijom “1100 kilometara za 1100 terapija”

U Zagrebu je u subotu predstavljena knjiga “Srcem kroz planine” Ranka Dragičevića potaknuta humanitarnom akcijom “1100 kilometara za 1100 terapija” koja je pokrenuta lani kako bi oko 3200 sati terapija za gotovo 70 djece na otoku Braču ostalo besplatno. Potaknuti pothvatom Ranka Dragičevića i Daniela Lončara, svi zainteresirani građani mogli su sponzorirati kilometre i tako donirati sredstva Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci“. Akcija je odjeknula čitavom zemljom te je prikupljeno 169.800 kuna čime je osigurano čak 1.700 besplatnih terapija, prenosi Hina.

Na svoj put, rutom Via Adriatica, dvojica avanturista krenula su 20. ožujka 2021. s rta Kamenjak u Istri. Na rt Oštra na poluotoku Prevlaka, ujedno i odredište same rute, stigli su 7. svibnja 2021. U tom periodu prošli su planinarski put koji spaja prirodne i kulturne specifičnosti jadranskog podneblja, a koji se sastoji od 14 planina, 12 rijeka, 2 jezera, 18 zaštićenih područja, 7 županija, 52 općine i ukupno 1100 kilometara.

Budući da se akcija sastojala od 13 etapa koje simbolično predstavljaju 13 izazova s kojima se roditelji djece s teškoćama u razvoju suočavaju, knjiga prati taj slijed i objašnjava svaku etapu kroz 49 poglavlja, točnije, 49 dana planinarenja, istaknuto je na predstavljanju.

Knjiga “Srcem kroz planine” može se naručiti preko Facebook i Instagram profila autora Ranka Dragičevića, a dio prihoda od prodaje ponovo će biti odvojen za Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci”.