EHO, Nekategorizirano

Rekordna donacija za humanitarnu akciju ‘Tone hrane za splitske beskućnike’

tone-hraneSplitski sportski novinari ‘4N’ organizirali su sedmu po redu humanitarnu akciju ‘Tone hrane za splitske beskućnike’, tijekom koje je skupljeno hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti od 104.133,61 kune, što je prema informacijama iz udruge ‘MoSt’, koja brine o splitskim beskućnicima, najveća donacija u povijesti udruge, javlja 24 sata.

Akciju su podržali HNK Hajduk Split, Marjan Taekwondo Klub, KK Split, ŽKK Split, GOLF KLUB Split, Četiri kafića, Splitski Klub Olimpijaca, JK Mornar, VK Jadran Split, VK Bura Split, TK Zmajevo Oko, Plesni klub Sedmi Vjetar, TK St-Kwan, CAF, HS tajlandskog boksa, ŽNK Marjan, NK Adriatic Split, tvrtkama Tommy i Mesna industrija Braća Pivac, Mario Maloča, Lovre Kalinić, Goran Milović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Nikola Vujčić, Antonio Plazibat, Rada Ignjatić i Zlatko Dalić.

Upravo je donacija izbornika Zlatka Dalića, koji je za akciju saznao putem TV-a i sam se naknadno javio, pomogla da se preskoči planirana cifra od 100.000,00 kuna, a izbornik je na putu do Livna svratio u Split kako bi osobno donio donaciju i pozdravio štićenike ‘MoSt-a’.

– Hvala svima koji su se uključili u akciju, kako klubovima, tako i sportašima i sponzorima akcije. Voljeli bi da je ljudi u potrebi što manje, ali dok god ih ima, mi ćemo se odazivati i organizirati akcije – poručili su iz ‘4N’.

Anita Blažinović, In portal