Aktualno, Nekategorizirano

Na splitskoj Rivi humanitarni buvljak “A di si ti?! s proizvodima splitskih beskućnika

Na slici Tonči Stipanović

Splitska udruga MoSt će 11. prosinca na Rivi organizirati jubilarno dvadeseto izdanje humanitarnog buvljaka “A di si ti?!” kojem je cilj prikupiti pomoć za korisnike i korisnice njihovog Centra za beskućnike, ali i promovirati solidarnost i volontiranje.

Među brojnim štandovima prepunim knjiga, rukotvorina, drugih svaštarija, a i slatkarija, naći će se i originalni proizvodi splitskih beskućnika nastali kroz projekt “Split Style by MoSt”.

Splićani su majice, šalice, torbe i kišobrane sa šaljivim porukama i natpisima upoznali na predstavljanju u svibnju, kada se tražio komad više, a sada će imati priliku upotpuniti kolekciju.

Sav prihod prikupljen ovom akcijom će biti namijenjen korisnicima, kupnji novih materijala za radno okupacijsku aktivnost “Split Style By MoSt” te uređenju i opremanju prostora i bolesničke sobe u Centru za beskućnike u kojem je, uzgred rečeno, smješteno 35 naših sugrađana, a usluge poludnevnog boravka i Socijalne samoposluge koristi njih više od 120.

Promociji ovog hvalevrijednog događaja ove se godine odazvalo osam mladih splitskih sportaša, ambasadora solidarnosti i volonterstva – Tonči Stipanović, Filipa Merčep, Toni Kanaet, Ivan Mikulić, Dina Levačić, Petra Marendić, Dino Sinovčić i Paula Jukić. U kreacijama splitskih beskućnika su stali pred objektive mladog fotoreporterskog dvojca Miroslava Lelasa i Milana Šabića.

Dina i Paulu ste već upoznali, a baš kao njih, ni Tončija Stipanovića nije potrebno posebno predstavljati. Zahvaljujući njegovim uspjesima, ime grada Splita se godinama spominje u samom vrhu jedriličarskog svijeta.

Ovaj, kako voli isticati, ‘mornarevac’, europski je i mediteranski prvak te olimpijski i svjetski doprvak u jedrenju. Jedini je hrvatski jedriličar s čak dvije srebrne olimpijske medalje, a nema ni mjesec dana u rodni grad je donio treću svjetsku medalju, broncu sa Svjetskog prvenstva u klasi Laser.

Trenutno odmara s obitelji, a početkom siječnja kreće u pripreme za novu sezonu. Slobodno vrijeme je iskoristio za širenje pozitive i afirmaciju Splita, ne samo kao sportskog, već i grada humanosti i solidarnosti.

– Drago mi je podržati ovakve akcije, a posebno u ovo predblagdansko vrijeme. Lipo je baš da su naši beskućnici našli nešto čime će se baviti, a ujedno i ostvarivati prihode. Proizvodi su super, posebno su mi se svidile čikare, moja je već dobila misto u kući. Jedva čekam subotu da vidim i druge radove na njihovom štandu, a iskoristio bih priliku i da pozovem sve Splićane da nam se tamo pridruže – poziva Tonči.

Na Rivi će u subotu biti i seniorke Ragbi kluba “Nada” koje su sredinom godine titulu državnih prvakinja vratile u Split, a svoju su dominaciju potvrdile i prije mjesec dana osvajanjem Kupa Hrvatske. U ulozi njihove ambasadorice solidarnosti i volonterstva našla se Filipa Merčep.

Dvostruka hrvatska reprezentativka, u ragbiju i tajlandskom boksu, je u RK “Nadu” stigla 2020. godine i savršeno kompletirala njihov pobjednički tim. Uz sve obaveze uvijek nađe vremena i za humanitarno djelovanje, pa je objeručke prihvatila i poziv na sudjelovanje u MoStovoj kampanji.

– Klub “Nada” i njegovi članovi redovito sudjeluju i podržavaju akciju “A di si ti?!”, pa sam im se i ja s iznimnim zadovoljstvom pridružila. Ovo predbožićno vrijeme je pravi trenutak da se aktiviramo i pomognemo bližnjima. Smatram da svatko od nas može pokloniti malo svog vremena ili materijalnih sredstava za pomoć potrebitima što će i naša srca ispuniti srećom i blagostanjem, a nije li baš to cilj Božića? – pita se ova simpatična Splićanka.

Subotu će, naravno, provesti na splitskoj Rivi.

– Nadam se da će se što veći broj naših sugrađana odazvati i podržati udrugu MoSt, između ostalog i kupnjom njihovih vlastitih proizvoda; majica, borši, kišobrana koji su stvarno originalni i savršeno oslikavaju mentalitet i kulturu najlipšeg grada na svitu.

Ja i ostali članovi “Nade” vas čekamo 11. prosinca na splitskoj Rivi! – poručuje Filipa. (Izvor: Udruga MoSt)