Aktivizam, Nekategorizirano

Održana humanitarna akcija “Split za Split – zajedno u borbi protiv siromaštva”

Foto: Udruga MoSt / Facebook

Humanitarna akcija “Split za Split – zajedno u borbi protiv siromaštva” organizirana je u subotu na Rivi povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, a prikupljala su se sredstva za 10 najpotrebitijih obitelji koje će odrediti Centar za socijalnu skrb.

Akciju su zajedno organizirali Caritas, Crveni križ, ustanova DES ustanova, udruga Most i Studentski katolički centar – Split. Njihovi su aktivisti na štandovima prodavali majice, suvenire, slastice i drugo.

Na štandovima za prodaju bile su istaknute i poruke poput “Davati ne znači gubiti već stostruko dobivati”, “Možeš biti nečiji superheroj”, “Zajedno protiv siromaštva”…

Na stranicama organizatora akcije objavljen je i žiro račun HR2623400091511201270 na koji se također može uplatiti donacija za deset najpotrebitijih splitskih obitelji.

Akcija na Rivi organizirana je u sklopu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava 17. listopada, a cilj akcije je osvijestiti građana da je Dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključivosti – svaki dan. (Hina)