EHO, Nekategorizirano

Judo klub za osobe s invaliditetom Fuji: Protekla sezona najspektakularnija i najuspješnija do sada

Završni turnir bio je dio projekta ‘Judo inkluzija’, koji sufinancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, a ujedno je poslužio i kao najava svega onoga što slijedi u budućnosti.

Bila je to zaista sezona za pamćenje velikogoričkom Fujiju, judo klubu za osobe s invaliditetom, koji će proteklih godinu dana zlatnim slovima upisati u svoje povijesne knjige.

Od #BeInclusive projekta i nagrade Europske komisije, koja će klub podignuti na jednu sasvim novu razinu, preko posjete olimpijskog pobjednika Satoshija Ishiija pa sve do nedavnog judo festivala u Poreču, gdje su Fujijevci i Pinkyjevci zajedno učili od najboljih judoka svijeta, ali su i pokazali sve što mogu i znaju, piše Vgdanas.hr.

Bit će teško ponoviti sve te senzacionalne uspjehe, ali gledajući rad i trud Marine Drašković i njenih suradnika, sigurno to neće biti nemoguće.

– Ima li boljeg načina da se završi sezona nego turnirom? Prilagođenim judo borbama pred roditeljima pokazali smo napredak i podijelili zaslužene nagrade. Protekla sezona je zaista bila definitivno najspektakularnija i najuspješnija do sada, ali i najteža i izuzetno izazovna! Sad smo spremni za ljetno punjenje baterija – poručili su sjajni Fujijevci.

Turnir je bio dio organizacije projekta Judo inkluzija koji sufinancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda. Projektu su odobrena bespovratna sredstva na otvorenom pozivu na dostavu projektnih prijedloga Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport.

Ključni utjecaj projekta „Judo inkluzija“ je integracija djece s različitim vrstama intelektualnih i tjelesnih teškoća u sportske aktivnosti s djecom bez teškoća ili invaliditeta. Ovakva socijalna integracija ovim dvjema skupinama omogućuje stvaranje prijateljskih odnosa koji se temelje na međusobnom poticanju i motiviranju, a bez predrasuda.
Ciljane skupine su djeca i mladi s različitim vrstama teškoća i invaliditeta (cerebralna paraliza, intelektualne teškoće, motoričke teškoće, Down sindrom, poremećaji iz autističnog spketra).

Anita Blažinović, In portal / CD

Anita Blažinović