Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Naučili kako „pametnije“ pripremiti druge projekte

pleternica_cr– Razvili smo nove volonterske programe koji i dan danas djeluju, a imamo i povećan broj članova kod udruga kao i broj aktivnosti. Također, u projektu je napravljena baza udruga i njihovih projekata, što je rezultiralo brojnim prijavama projekata na natječaje, ali i brojnim odobrenim projektima. Nositelj, udruga Hrvatsko žensko društvo, konkretno provodi dva projekta, odobrena nakon navedenoga te danas ima tri zaposlene osobe, na tri različita projekta i programa. Što se tiče rada igraonica, čiji je rad bio sufinanciran kroz projekt, sa zadovoljstvom možemo potvrditi kako iste funkcioniraju i danas, uspješno i s brojnim korisnicima – kaže Marija Šarić iz Hrvatskog ženskog društva Pleternica.

Šarić ističe kako je iskustvo provedbe ovakvog projekta od iznimnog značaja za udrugu.

– Stekli smo znanja i vještine, ali i naučili kako “pametnije” pripremiti druge projekte, koje smo nadalje i dobili te se nadamo apliciranju na najavljene nove pozive Europskog socijalnog fonda. Osim toga, kroz projekt smo dobro umrežili udruge s područja, te povezali s jedinicom lokalne samouprave, što je uvelike pomoglo pri pripremanju novih projekata. Vjerujemo kako smo ojačali partnerstva te smo ih spremni širiti u budućim natječajima – zaključila je Šarić.

Podsjetimo, projekt je proveden u sklopu natječaja Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj, a njegova je vrijednost bila 198.100 kuna.

Maja Celing Celić