Hrvatska, Nekategorizirano

Obnavlja se Mali dom kulture u Resniku

Kulturno umjetničko društvo “Svilenka” iz Buka upisuje nove članove na folklorne i kreativne radionice koje se održavaju svakog utorka u Malom domu kulture u Resniku.

Radionice će se odvijati u okviru projekta „Mali dom kulture“ koji je započeo provedbu prije nešto više od mjesec dana, a odobren je na pozivu “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj ovog projekta ukupne vrijednosti 751.800 kuna je KUD Svilenka iz Buka koji dugi niz godina na volonterskoj bazi radi i čuva nematerijalnu kulturnu baštinu pleterničkog kraja, partner na projektu je grad Pleternica.

„Mali dom kulture“ je objekt u selu Resnik koje se nalazi administrativno na području Grada Pleternica.

Radi se o kući koja je građena u starom slavonskom stilu, pečenom ciglom te ju trenutno mještani – volonteri u suradnji s Gradom Pleternica obnavljaju, a u sklopu projekta će se opremiti i urediti. Ova zgrada nije imala funkciju, a Grad Pleternica ju je namijenio za korištenje udrugama, odnosno za zajednička okupljanja te društvene i rekreacijske aktivnosti za čime se pokazala iznimna potreba.

———————————————————–

Pozivom na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, kroz provedbu odobrenih projekata, želi se doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.