Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Gradska glazba Skradin lokalnoj zajednici predstavila novi EU projekt

Danas je u održana početna konferencija projekta Društveni centar Grada Skradina, projekta koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U Društvenom centru okupili su se zainteresirani građani i predstavnici lokalnih organizacija civilnog društva kako bi se detaljnije informirali o projektu koji je započeo u studenom i trajati će dvije godine. Vrijednost projekta je 1.905.120,00 kuna.

Nositelj projekta je Udruga Gradska glazba Skradin, a partneri su Grad Skradin, KU Virko iz Šibenika te Gradska knjižnica Ivan Pridojević Skradin.

Cilj projekta je osnivanjem i pokretanjem Društvenog centra povećati broj usluga i kapacitete organizacija civilnog društva što će unaprijediti kvalitetu življenja u lokalnoj zajednici. Također, izraditi će se Strategija sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu na području Grada Skradina čiji je cilj aktivno uključivanje građana u proces revitalizacije. Osim toga, opremiti će se prostor koji je u vlasništvu Grada te će biti namijenjen korištenju organizacija civilnog društva.

Projekt je odobren na pozivu „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.