Hrvatska, Nekategorizirano

Održana početna konferencija projekta ‘Centar raDOSTI’: Centar za kulturu središnje mjesto svih aktivnosti

U petak, 26. lipnja 2020. godine u Centru za kulturu „Rudar“ održana je početna konferencija projekta „Centar raDOSTI“ koji sufinancira Europski socijalni fond, odobren u sklopu poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Nodsitelj projekta je DOSTI (Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije), dok su uz Grad Mursko Središće partneri još Udruga za sindrom Down Međimurske županije, Matica umirovljenika Međimurske županije – podružnica umirovljenika Mursko Središće, Kulturno umjetničko društvo „Mura“ Mursko Središće, Gradski puhački orkestar Mursko Središće, Udruga Serjojnske mame i bebe i Društvo „Naša djeca“ Mursko Središće, prenosi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Cilj projekta Centar raDOSTI je omogućiti osnaživanje kvalitete života zajednice, radno okupacijskih, psihofizičkih, kreativnih vještina, te potaknuti razvoj društvenih i socijalnih aktivnosti stanovnika projektnog područja. Ukupna vrijednost projekta je 1.901.999,91 kuna, od čega Gradu Mursko Središće i navedenim udrugama s područja grada pripada oko 700.000 kuna. Kroz projekt će se financirati rad udruga i plaće zaposlenika – voditelj projektnih aktivnosti i koordinator aktivnosti.

Projekt i brojne aktivnosti koje će se u sklopu projekta provoditi publici je predstavila predsjednica udruge DOSTI, Miljenka Radović. Gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak zahvalio je udruzi DOSTI na suradnji i povjerenju, istaknuo važnost skrbi za osobe s tjelesnim invaliditetom i predstavio korist koju će od provođenja projekta imati Grad Mursko Središće i udruge s njegova područja.

Ravnatelj Centra za kulturu „Rudar“, Zoran Turk, naglasio je kako je sretan što će upravo Centar za kulturu biti središnje mjesto svih aktivnosti, kojih će na mjesečnoj bazi biti preko trideset. Početna konferencija završila je podjelom ugovora svim udrugama od strane gradonačelnika Grada Mursko Središće, Dražena Srpaka.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Fotogalerija je OVDJE