Hrvatska, Nekategorizirano

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije kreće s EU projektom vrijednim gotovo 2 milijuna kuna

U petak, 29. svibnja 2020. godine, u Palači Dverce u Zagrebu, Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva održali su svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja  ‘Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice’. Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović potpisala je ugovor za projekt ‘Centar raDOSTI’.

Cilj projekta Centar raDOSTI je omogućiti osnaživanje kvalitete života zajednice, radno okupacijskih, psihofizičkih, kreativnih vještina, te potaknuti razvoj društvenih i socijalnih aktivnosti stanovnika projektnog područja

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (DOSTI)  je nositelj projekta, dok su partneri na projektu Grad Mursko Središće, Udruga za sindrom Down Međimurske županije, Matica umirovljenika Međimurske županije – Podružnica umirovljenika Mursko Središće, Kulturno umjetničko društvo ‘Mura’ te Udruga Serjojanske mame i bebe.

Projekt će se provoditi na području Grada Mursko Središće, koji kao projektni partner ima ulogu okupljanja organizacija civilnog društva i osoba s invaliditetom te će ustupiti prijeko potreban gradski prostor za rad udruga te održavanje projektnih aktivnosti. U suradnji s Gradom Mursko Središće, DOSTI će omogućiti osnaživanje kvalitete života zajednice, radno okupacijskih, psihofizičkih, kreativnih vještina te potaknuti razvoj društvenih i socijalnih aktivnosti stanovnika projektnog područja, što je ujedno i cilj ovog projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 1.901.999,91 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.