Hrvatska, Nekategorizirano

KUD Dinara iz Kijeva edukacijom potiče ostanak mladih u ruralnim područjima

U 2021. godini za korisnike Programa ruralnog razvoja osigurano je više od 2,4 milijarde kuna bespovratnih sredstava. Jedan od glavnih naglasaka Programa je demografska obnova opustošenih ruralnih područja kroz poticanje ostanka mladih u ruralnim krajevima odnosno njihov povratak iz gradova za što je nužno osigurati primjerene životne i radne uvjete, navodi se u priopćenju KUD-a Dinara.

Kulturno umjetničko društva “Dinara” iz općine Kijevo od rujna prošle godine redovito organizira radionice iz programa Poduzetništvo i ruralni razvoj. Aktivnosti se odvijaju u nedavno otvorenom Društvenom centru “Dinarsko srce” a namjera im je da poljoprivrednim proizvođačima, nositeljima OPG-a, vlasnicima obrta i poljoprivrednih tvrtki, pruže sveobuhvatnu informaciju o mogućim izvorima financiranja njihovih projekata i programa.

Stanovnici Kijeva na radionicama mogu saznati informacije o uvjetima i načinu korištenja potpora putem natječaja Programa ruralnog razvoja uključujući informacije o iznosu potpore, prihvatljivosti prijavitelja, prihvatljivosti troškova i postupku prijave. U sklopu individualnih konzultacija sudionici imaju priliku dobiti savjete za konkretne slučajeve i pomoć pri prijavi na natječaje ili registraciji novih pravnih subjekata.

Sljedeća radionica iz programa Poduzetništvo i ruralni razvoj na rasporedu je u subotu 27. veljače u 10 sati u društvenom centru „Dinarsko srce“ u Kijevu.

Program Poduzetništvo i ruralni razvoj provodi se u sklopu projekta Društveni centar „Dinarsko srce“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.704.568,03 kuna na pozivu “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.

Sve informacije o održavanju radionica možete pratiti na Facebook stranici projekta.