Hrvatska, Nekategorizirano

U Društvenom centru „Dinarsko srce“ krenule aktivnosti ekonomskog osnaživanja žena

U okviru programa „Poduzetništvo i ruralni razvoj“, a koji se provodi kroz projekt Društveni centar „Dinarsko srce“ u Kijevu, u studenome 2021. godine počela je provedba aktivnosti s ciljem ekonomskog osnaživanja žena. Aktivnost će donijeti niz radionica koje će se provoditi u idućim mjesecima, a u subotu, 4. prosinca 2021., održana je prva radionica na temu „Žene i poduzetništvo na ruralnom prostoru“. Tema je obuhvatila razgovor o mogućnostima, prilikama, izazovima i preprekama za žene poduzetnice na ruralnim prostorima, stavljajući naglasak na Kijevo, te je privukla pozornost više od 10 sudionica i sudionika, među kojima su se našle i članice Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, Čarobnog svijeta, Aduro, TZ Vrlika, načelnik Općine Kijevo te lokalno stanovništvo.

Druge aktivnosti koje će se održati u Društvenom centru mogu se vidjeti u kalendaru aktivnosti objavljenom na Facebook stranici projekta.

Cilj je aktivnosti ekonomskog osnaživanja žena osnažiti žene kroz edukacije za razvoj financijske pismenosti, financijskog planiranja, poslovnih planova te o mogućnostima samozapošljavanja žena u zajednici, a posebice žena na ruralnim prostorima.

Sve aktivnosti provode se u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. S obzirom na ograničen broj sudionika na radionici zbog poštivanja epidemiološke situacije obvezna je prethodna najava putem Facebooka ili na e-adresu: kud.dinara.kijevo@gmail.com.

Projekt Društveni centar „Dinarsko srce“ sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%) u okviru poziva Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.