Hrvatska, Nekategorizirano

U studenom brojne aktivnosti u Društvenom centru „Dinarsko srce“

Foto: Društveni centar “Dinarsko srce” / Facebook

Od rujna prošle godine u Društvenom centru „Dinarsko srce“ u Kijevu, održavaju se razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Kijeva i okolice, prilagođene svim uzrastima, navodi se u priopćenju koje prenosimo u cjelosti.

Tako će se i u mjesecu studenom subotom popodne održavati tradicijski ples i glazba. Program je započeo radionicama planinarenja i ljekovitog bilja kroz koje će Kijevljani dobiti znanje o ekologiji i zdravom životu i razviti svijest o važnosti zaštite prirode. Početkom i krajem mjeseca program nudi predstavljanje tradicijskih načela gradnje i gradnje suhozida karakterističnih za Dalmatinsku zagoru i kijevski kraj.

Sudionici će imati priliku sudjelovati u edukaciji za postojeće i buduće poduzetnike s ciljem promicanja poduzetništva i (samo)zapošljavanja i saznati više o mjerama ruralnog razvoja i potporama za poduzetnike 24. studenoga, dok će se 27. studenoga održati radionica ekonomskog osnaživanja žena s posebnim naglaskom na žensko poduzetništvo.

Sve aktivnosti provode se u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. S obzirom na ograničen broj sudionika na radionici zbog poštivanja epidemiološke situacije obvezna je prethodna najava putem Facebook stranice projekta ili na porukom na e-adresu: kud.dinara.kijevo@gmail.com. .“

Ovim se projektom želi unaprijediti društveni život i povećati iskorištenost javnog prostora u Kijevu u sklopu kojeg će se provoditi programi iz područja tradicijske kulture, ruralnog razvoja i poduzetništva. Svrha projekta je da se poljoprivrednim proizvođačima, nositeljima OPG-a, vlasnicima obrta i poljoprivrednih tvrtki pruže sveobuhvatnu informaciju o mogućim izvorima financiranja njihovih projekata i programa.
Sve informacije o održavanju aktivnosti možete pratiti na Facebook stranici projekta.

…………………………………………

Projekt Društveni centar “Dinarsko srce” sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ a provodi ga Kulturno-umjetničko društvo Dinara iz Kijeva u partnerstvu s Općinom Kijevo i udrugom GTF-Inicijativa za održivi rast iz Zagreba.