Aktualno, Nekategorizirano

Ekologija i zdrav život tema novog programa u Društvenom centru Dinarsko srce

Foto: KUD Dinara

Od rujna prošle godine KUD Dinara iz Kijeva u Društvenom centru Dinarsko srce organizira brojne aktivnosti za stanovnike Kijeva i okolice. Program Tradicijska kultura kijevskog kraja nudi polaznicima aktivnosti iz područja tradicijskog plesa, glazbe, kuhinje, tkanja i starih zanata a u novom ciklusu uključit će i krajobraznu arhitekturu s naglaskom na izradu suhozida. S druge strane, program Poduzetništvo i ruralni razvoj potiče gospodarski razvoj ruralnih područja pa se tako u društvenom centru korisnici mogu informirati o otvaranju OPG-a, obrta ili firme i mogućim izvorima financiranja – navodi se u priopćenju KUD-a Dinara.

Od ovog proljeća kreće novi program nazvan Dinara koji objedinjuje aktivnosti iz odabranih područja ekologije i zdravog života.

Edukativne radionice o ljekovitom bilju započele su u svibnju a bave se upoznavanjem najpoznatijih biljnih vrsta na dinarskom području i pravilnom načinu njihova sabiranja, primjene i izrade biljnih pripravaka. Radionice planinarenja kreću u lipnju a za cilj imaju razvijanje svijesti o važnosti zaštite prirode, boravka u prirodi i dobrobiti planinarenja.

Iz KUD-a Dinara pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u prostorijama Društvenog centra i saznaju nešto novo o svom kraju ili podijele svoje znanje s ostalim korisnicima.

Projekt Društveni centar Dinarsko srce traje od svibnja 2020. do svibnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.704.568,03 kuna a sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%) u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.

Sve informacije o održavanju radionica možete pratiti na Facebook stranici projekta.