Hrvatska, Nekategorizirano

Danom otvorenih vrata obilježena prva godina Društvenog centra Dinarsko srce u Kijevu

U svibnju 2020. godine Kijevo, mala općina u zaleđu Šibensko-kninske županije s jedva 400 stanovnika, dobilo je svoj prvi europski projekt – Društveni centar Dinarsko srce. Gotovo 2 milijuna kuna predviđena su za obnovu prostora u javnom vlasništvu, otvaranje društvenog centra i razvoj programa kojima će se poboljšati društveni život ove općine, navodi u priopćenju udruga GTF-Inicijativa za održivi rast iz Zagreba, partner u provedbi projekta.
U Društvenom centru Dinarsko srce u Kijevu već godinu dana održavaju se različite aktivnosti namijenjene stanovnicima Kijeva i okolice i prilagođene svim uzrastima. Od rujna prošle godine razvijena su ukupno četiri programa – Tradicijska kultura kijevskog kraja, Poduzetništvo i ruralni razvoj, Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva te program Dinara.

Povodom proslave sv. Mihovila u Kijevu, u srijedu 29. rujna 2021., održan je Dan otvorenih vrata društvenog centra Dinarsko srce. Danom otvorenih vrata obilježilo se godinu dana provedbe aktivnosti u društvenom centru Dinarsko srce. Cilj je bio mještane i posjetitelje upoznati s radionicama i programima koji se održavaju u centru i pozvati da sudjeluju u budućim aktivnostima.

Tijekom poslijepodneva u društvenom centru izmjenjivali su se posjetitelji – od načelnika i djelatnika Općine Kijevo, predstavnika turističkih zajednica i udruga do mještana zainteresiranih za aktivnosti u centru.
Iz KUD-a Dinara, nositelja projekta, zadovoljni su odazivom i nadaju se kako će ovaj događaj potaknuti stanovnike Kijeva na još aktivnije sudjelovanje u radionicama – zaključuje se u priopćenju.

Projekt Društveni centar “Dinarsko srce” sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ a provodi ga Kulturno-umjetničko društvo Dinara iz Kijeva u partnerstvu s Općinom Kijevo i udrugom GTF-Inicijativa za održivi rast iz Zagreba.