Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

“Osobni asistent” novi je EU projekt Udruge Srce Zelina

srce_crUdruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji “Srce Zelina” predstavila je jučer, 20. travnja europski projekt „Osobni asistenti“ u Gradskoj vijećnici Grada Sveti Ivan Zelina.

Tim je povodom održana i promocija drvenih igračaka „Igračku izradi – djecu iznenadi“ koje izrađuju članovi udruge.

– Projektom „Osobni asistent“ osigurano je 9 asistenata za 9 korisnika Udruge Srce te je po prvi put u obliku asistencije pružena podrška i osobama s intelektualnim teškoćama. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.701.285,15 kuna te će kroz njega u 2 godine biti zaposleno 11 osoba – kažu u udruzi.

„Igračku izradi – djecu iznenadi“ građanska je akcija tijekom koje je izrađeno 20 kompleta drvenih edukativnih igračka za djecu slabijeg imovinskog statusa predškolske i školske dobi, a financirala ju je Zaklada Zamah.

Podsjetimo, ova je udruga tijekom 2015. i 2016. godine provodila projekt “Zajedno jači” koji je potaknuo niz pitanja i rješenja za organizacije uključene u njega, a cilj mu je bilo jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva te neposrednog rada s korisnicima.

– Zahvaljujući njemu imamo kvalitetniji rad s roditeljima i korisnicima, rad s volonterima te jače međusektorske i unutarsektorske odnose. Kroz edukacije i radionice ojačali smo se za apliciranje projektata prema EU i drugim međunarodnim donatorima, stekli znanja i vještine iz područja samoodrživosti i društvenog poduzetništva te rada s volonterima, članovima lokalne zajednice kao i ključnim dionicima u područku donošenja javnih i lokalnih politika – govoreći o projektu “Zajedno jači” istaknula je Jelena Kovačević, izvršna direktorica udruge.

Maja Celing Celić