Aktivizam, Nekategorizirano

K.U.F.E.R. ove godine od 11. do 12. lipnja u dvorištu Galerije K2

Križevački ulični festival edukacije i razbibrige (K.U.F.E.R.) i ove godine nudi šarolik dvodnevni program koji će se održati od 11. do 12. lipnja 2021. godine! Festival će se održati u dvorištu Galerije K2 uz poštivanje epidemioloških mjera te ograničeni broj posjetitelja koje očekuju četiri cirkuske predstave uz popratni umjetnički i glazbeni program. Program festivala je besplatan.

Ovogodišnje peto izdanje festivala otvara se u petak, 11. lipnja u 19 h, izložbom autorice Marine Đire koja preuzima identitet „Longing Industries“ i kreirajući imaginarni projekt ironizira i izvrće pohlepni svijet multinacionalnih kompanija, koristeći tipični marketinški jezik koji povezuje sreću i proizvod čime kreira identitet i vrijednosti građanina/potrošača. Nakon izložbe u 20 h slijedi „The dangerous show“, cirkuska predstava u kojoj će publika pronaći humor, sreću, napetost, adrenalin i lika koji se zabavlja sa stvarnošću oko sebe. Izvesti će ju Emilio Alcantara, iskusni cirkuski umjetnik iz Venezuele specijaliziran za disciplinu rola bole.

U subotu, 12. lipnja u 18:00 h na redu je interaktivna cirkuska predstava „Klaun ludek i Šašavo Šalabajzanje“ sa dotjeranom klaunerijom, mnoštvom žongliranja, elementima pantomime, mađioničarskih trikova, glazbenih etida i improvizacije puna smijeha, tuge, uspona i padova, transformacije osjećaja i žongliranja kakvoga se rijetko vidi na ulicama našega i vašega grada. Izvodi ju Zoran Vukić, cirkuski umjetnik, klaun, žongler, glumac, muzičar, producent, režiser, izvođač, pedagog, šumar, osnivač Crvenih nosova klaunovadoktora i klaundoktor.

U 19:00 h Mr. i Mrs. Frantic vas vode na putovanje u kojemu ćete vidjeti mađioničarske trikove, začuđujuće akrobacije „žene-gume“, ples sa hula hoopom i vatrena iznenađenja. Predstavu izvode Matylda Gorska i Romano Dautanac, cirkuski umjetnici iz Poljske koji trenutno žive i rade u Zagrebu. Matylda se od najranijih dana bavi izvođenjem; kazalištem, plesom i cirkuskom umjetnošću. U svojim točkama pokretom traga za umjetničkim pristupom cirkuskim vještinama. Pobjednica je nacionalnog natjecanja u žongliranju s vatrom, a njezina dostignuća uključuju nastupe na najvećim domaćim i stranim festivalima. Romano Dautanac je komičar, performer i voditelj cirkusko-putujuće organizacije Kućni teatar Škripzikl. Profesionalizirao je vještinu pantomime, glazbene komedije i predstava koje se baziraju na glumačkoj brzini transformacije. Inače je diplomirani filozof, likovni umjetnik te prvi naš diplomirani klaun sa internacionalne škole N.C.I. (Barcelona)!

U 20:00 h slijedi cirkus kabare „A sad ja!“. U svojem malom putujućem uličnom kazalištu četiri ulična perfomera donose vrtlog akrobacija, žongliranja, hula hoopa, vatre i klaunerije. Predstavu izvode Aleksandar Đikić, Diana Fureš, Matija Vuletić i Tatjana Vuletić, dugogodišnji cirkuski umjetnici i edukatori na poljima cirkuske i izvedbene umjetnosti. Nakon predstava od 21 h slijedi selekcija swingstepa za čagu, drum’n’bassa za skakanje, downtempa za chill i minimala za maksimum uz DJ Kestena i Kirchea.

PROGRAM pogledajte na stranici udruge KVARK.