EHO, Nekategorizirano

KAoperativa: Javni poziv za iskaz interesa za korištenje prostora Mala Scena HD i Urbanog Parka HD 2021.

Savez udruga KAoperativa poziva udruge u kulturi, udruge mladih i za mlade, neformalne inicijative u kulturi i sve ostale zainteresirane udruge, umjetnike, performere, grupe i pojedince da do 30. siječnja 2021. godine ispune obrazac za iskaz interesa za korištenjem prostora Male scene i Urbanog parka Hrvatskog doma u Karlovcu, počevši od 1. veljače do 31. prosinca 2021.

Poziv služi za planiranje i organiziranje aktivnosti i programa na Maloj sceni i u Urbanom parku HD tijekom iduće godine. Na ovaj način želi se osigurati prostor za rad i razvoj nezavisne kulturne i društvene scene i kulture mladih i za mlade u Karlovcu i pružanje podrške provođenju koncertnih, audio vizualnih, glazbeno scenskih, izložbenih, plesnih, edukacijskih, performing, produkcijskih, novomedijskih društvenih djelatnosti.

Poziv je usmjeren prvenstveno organizatorima (udrugama, inicijativama i pojedincima) koji imaju ideju ili već planiraju provedbu kulturnih i društvenih programa u polju suvremene umjetnosti, novih medija, performansa, glazbe i sl.

VAŽNO: Ovaj poziv ne odnosi se na rezerviranje termina tijekom 2021. godine već kako bi se pravovremeno planirale koprodukcijske i samostalne aktivnosti u prostoru Male scene i Urbanog parka HD. Savez udruga KAoperativa kao upravitelj prostora Male Scene HD i Urbanog Parka HD kroz “Javni poziv za iskaz interesa za korištenje prostora Mala Scena HD i Urbanog Parka HD 2021” provodi selekciju programa u koju su uključeni sufinanciranje, te tehnička i logistička podrška u provedbi aktivnosti.

Izabrane aktivnosti će se planirati i realizirati sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji u dogovoru s koordinatoricom prostora i predstavnicima Saveza.

Prijavni obrazac: https://forms.gle/zwR55UQtr2JyUX7p9

Saveza udruga KAoperativa provela je dvogodišnji projekt Hrvatski dom u centru, zaključno s listopadom 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 947 612,50 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 1 655 470,63 kn (85%) temeljem poziva Kultura u centru.
Hrvatski dom u centru izvorište je nezavisne kulture i sudioničkog upravljanja u Karlovcu.