Nekategorizirano, Svijet

Klimatski aktivisti upravljat će dronovima iznad londonskog Heathrowa

– Britanski aktivisti za borbu protiv klimatskih promjena rekli su da će početi puštati dronove iznad londonskog Heathrowa od 13. rujna u potezu zbog kojeg će vjerojatno biti otkazani svi letovi, a čiji je cilj izvršiti pritisak na vladu da poduzme veće korake u smanjenju emisije stakleničkih plinova.

Iz skupine “Heathrow Pause” rekli su da će upravljati dronovima u zabranjenoj zoni, ali ne i na zračnim pistama. To bi moglo prisiliti zračnu luku na otkazivanje letova.

“Ovo je simbolična akcija koja koristi rupu u zakonu i samopožrtvovnost sudionika kako bi privukla pozornost na najozbiljniju i najhitniju krizu s kojom se čovječanstvo dosad susrelo”, navode iz skupine.

“Vladine neaktivnosti po pitanju klimatskih promjena i naziruća katastrofa širenja zračne luke ne daju nam mnogo izbora i prisiljavaju nas na akciju”, dodaju.

Heathrow je najveća europska zračna luka. Klimatski aktivisti kažu da dronovi neće letjeti više od razine glave te da će obavijestiti zračnu luku o akciji sat vremena ranije. (Hina)

(Hina) xdor ykga