Nekategorizirano, Svijet

Liječnici bez granica osudili krvoproliće u Alepu

Izvor i foto HINA
Izvor i foto HINA

Organizacija Liječnici bez granica (MSF) pozvala je u petak Siriju i njezina saveznika Rusiju da prekinu “krvoproliće” u Alepu dok iz aviona “pljušte bombe na grad”.

“Čitav istok Alepa postao je velika meta”, osudio je direktor operacija MSF-a Xisco Villalonga u priopćenju koje poziva “sirijsku vladu i njezine saveznike da prekinu bombardiranja koja izazivaju krvoproliće među civilima”.

“Iz aviona koalicije koju predvodi Sirija pljušte bombe na grad”, dodao je čelnik MSF-a, ocjenjujući da “sirijska vlada mora prekinuti sustavna bombardiranja” te da “Rusija kao neophodni politički i vojni saveznik Sirije snosi odgovornost u zaustavljanju te situacije”.

Između 21. i 26. rujna bolnice u Alepu koje još rade primile su više od 822 ranjenih, među kojima najmanje 221 dijete i više od 278 mrtvih, od kojih najmanje 96 djece, ističe MSF citirajući Upravu za zdravstvo na istoku Alepa.

“Pacijenti moraju čekati da drugi umru kako bi eventualno dobili krevet. Raspolažemo samo s tri operacijske sale”, kaže dr. Abu Waseem koji vodi traumatološku bolnicu na istoku Alepa, strukturu koju podržava MSF.