Aktivizam, Nekategorizirano

MEDIA Hrvatska najavljuje događanje “Slavimo žene u sklopu Potprograma MEDIA”

Deskovi Kreativne Europe – Uredi MEDIA u Hrvatskoj, Austriji, Grčkoj, Italiji, Njemačkoj i Portugalu u povodu Međunarodnog dana žena od 8. do 13. ožujka organiziraju događanje “Slavimo žene u sklopu Potprograma MEDIA”.

U događanju sudjeluje Marija Silvija Gatta iz Uprave DG Connect pri Europskoj komisiji, koja će u uvodu govoriti o uvođenju prioriteta rodne ravnopravnosti u sklopu Programa Kreativna Europa MEDIA.

Početak je najavljen za 8. ožujka, s predstavljanjem dostupnih inicijativa programa usavršavanja s fokusom na žene u AV industriji pod nazivom “Što je tu za mene?“.

Sudjeluju Helene Granqvist (WIFTI), Jenni Koski (EWA), Judith Klein (Series Women/EPI), Biljana Tutorov (Circle – Women Doc Accelerator), Nitza Wilon (The Writer’s Lab +40) i Esther Krausz (ProPro).

Idući dan u sklopu panel-diskusije “Žene 360º” šest sudionica podijelit će svoje uspješne filmske priče koje je podržao Potprogram MEDIA, te govoriti o tome na koji način možemo dodatno osnažiti rodnu ravnopravnost u europskoj AV industriji.

Sudjeluju Dubravka Turić (redateljica / scenaristica / montažerka iz Hrvatske), Maite Woköck (producentica / korisnica poziva inovativni alati i poslovna rješenja iz Njemačke), Dafni Bechtsi (izvršna direktorica CINOBO-a iz Grčke), Lucia Milazzotto (direktorica prodaje i marketinga pri Cinecittà / bivša izvršna direktorica MIA marketa iz Italije), Christine A. Maier (snimateljica iz Austrije) i Joana Gusmao (koravnateljica Doclisboe / producentica iz Portugala).

Obje panel-diskusije moderirat će Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske.

Nagrađivana redateljica Jasmila Žbanić gošća je 10. ožujka, kada će razgovarati s novinarkom i savjetnicom festivala Wendy Mitchell, u povodu njezina filma “Quo vadis, Aida?“ koji je, među ostalim, nominiran za Nagradu publike Lux.

Od 11. do 13. ožujka DKE – Uredi MEDIA u suradnji s različitim online platformama ponudit će besplatne 48-satne projekcije tog filma, u sklopu svojih teritorija, Austrije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske, Italije, Njemačke i Portugala.

Događanje se organizira u skladu s prioritetima Programa Kreativna Europa 2021. – 2027. i partnerstvu s organizacijom WIFTI (Women in Film and Television International) i Biobazom iz Hrvatske.

Moći će se pratiti putem službenog YouTube kanala (CED MEDIA Office Croatia), službenih Facebook stranica DKE – Ureda MEDIA u Austriji, Grčkoj, Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj i Portugalu, najavljeno je na službenim stranicama DKE – Ureda MEDIA Hrvatske. (Hina)