Nekategorizirano, Rad udruga

Mikel volontira u Domu za starije i nemoćne osobe Buzet

Mikela svi obožavaju, a posebno njego zarazan smijeh
Mikela svi obožavaju, a posebno njego zarazan smijeh

U sklopu projekta “Život pun mogućnosti” Mikel kroz volontiranje pomaže u Domu za starije i nemoćne osobe Buzet, pišu na stranicama Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

“Sve volim pomoći. Volim sve raditi. Volim volontirati. Svaku srijedu volontiram u Domu za starije i nemoćne osobe Buzet.

Pomažem nonama u kreativnim radionicama. Dodajem im škare, papire, žicu. Omekšao sam im masu za modeliranje da one lakše rade kuglice.

Volim kada se družimo i pričamo i zafrkavamo. None se jako vole šaliti i hvale me da im jako pomažem.

Pomažem voditeljicama Suzi i Gogi kada treba ići nešto uzeti. Kada nešto ne znam, one mi pomognu. Kada je lijepo vrijeme idemo u šetnju. Moj je zadatak gurati kolica none koja ne može hodati. Pažljiv sam i polako guram da nona ne padne.“

Suzana Klarić, Dom za starije i nemoćne osobe Buzet kaže:

– Mikel je naš najaktivniji i najsvestraniji volonter. Njegova potreba za pomaganjem u različitim aktivnostima omogućuje mu angažiranje na raznim volonterskim pozicijama.

Zadatke koje smo prilagodili Mikelovim mogućnostima obavlja rado, savjesno i odgovorno. Odlično se uklopio u kolektiv i izvrsno se slaže s korisnicima.

Mikel je vrlo duhovita osoba, a njegov „ zarazan“ smijeh nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tako su, angažiranjem volontera Mikela, naše aktivnosti osim u pomagačkom dijelu, dobile i na podizanju raspoloženja sudionika .

Mikel Kontinuirano volontira u Domu za starije i nemoćne Buzet. U ostalim organizacijama volontira prema njihovim potrebama: Gradsko društvo Crvenog križa Buzet, Kickboxing klub Fighter Buzet i AK Autosport Buzet , Udruga Mali veliki mikrofon Buzet, Turistička zajednica Općine Motovun, Grad Buzet, Osnovna Škola „Vazmoslav Gržalja“, Dobrovoljno vatrogasno društvo Buzet. Angažiran je i kao fotograf u provedbi projekta „Život pun mogućnosti“.

Ostale primjere volontiranja u sklopu projekta “Život pun mogućnosti” možete čitati na stranicama udruge.

Projekt Život pun mogućnosti provodio se u partnerstvu Centra za inkluziju i podršku u zajednici, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Udruge za promicanje stvaralaštva Art studio te Grada Labina, do 31. 8. 2016. u Istarskoj županiji.

Ukupna vrijednost projekta je 1.458.765 kuna od čega 1.239.950 kuna predstavlja EU sufinanciranje.