Aktivizam, Nekategorizirano

Mladi na mreži – otvoren natječaj za video na TikToku

Udruga za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij iz Pule provodi projekt namijenjen učenicima srednjih škola – Mladi na mreži – koji nizom različitih programa educira polaznike te ih potiče na kreativno i umjetničko stvaralaštvo. Projekt adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore. Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima.

U ponedjeljak, 28. ožujka 2022., otvoren je četvrti nagradni natječaj “Odabir najboljeg TikTok videa – Mladi na mreži” na kojega mladi u dobi od 16 do 25 godina mogu prijaviti najviše dva rada. Natječaj ostaje otvoren do 03. travnja. Za prijavu je potrebno poslati rad(ove) s nazivom i kratkim opisom te osobne podatke (ime i prezime, adresa, datum rođenja, broj mobitela i kratki životopis) na e-mail adresu mladinamrezi2021@gmail.com. Najbolje radove odabrat će stručni žiri (Dario Marčac i Ivana-Nataša Turković) koji ima dva glasa, dok treći ima publika koja će glasati od 5. do 10. travnja putem službene TikTok stranice udruge Metamedij. Na TikTok, Instagram i Facebook stranici te na službenoj web stranici bit će 11. travnja objavljena imena pobjednika, koji će biti nagrađeni s tri poklon bona u Svijetu Medija d.o.o. Prvo mjesto dobit će bon od 300 HRK, drugo 200 HRK, a treće 100 HRK. Više informacija o pravilima natječaja moguće je pronaći na www.metamedia.hr.

Kao posljednji, bit će potom otvoren nagradni natječaj za DJ setove.

Više informacija moguće je dobiti na službenoj web stranici Udruge Metamedij (https://metamedia.hr/) te podstranici projekta (https://metamedia.hr/category/mladi-na-mrezi/).

Projekt “Mladi na mreži” provodi se od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine. Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

Sadržaj objave za medije isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij. (Izvor: Metamedij)