Aktivizam, Nekategorizirano

Močvarni laboratorij: Medijska radionica

U ponedjeljak, 8. srpnja, u sklopu Močvarnog Laboratorija Udruženja za razvoj kulture URK u Klubu kulture Križevci održava se jednodnevna novinarska radionica pod vodstvom portala Kulturpunkt.hr. Radionica je u potpunosti besplatna, a financira ju Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Portal Kulturpunkt.hr glavni je projekt udruge Kurziv i jedini medij koji kontinuirano prati hrvatsku nezavisnu kulturnu scenu i nove kritičke umjetničke prakse. Neizostavni su fokusi portala kultura mladih, urbana kultura, društveni aktivizam, nove tehnologije, queer kultura, umjetnost novih medija, nove umjetničke i kustoske prakse te eksperimentalni, progresivni i istraživački pristupi u umjetnosti.

Portal Kulturpunkt.hr već godinama otvara svoj prostor mladim i neafirmiranim autorima kojima želi poslužiti kao poligon za istraživanje i usavršavanje njihovih novinarskih i spisateljskih vještina. Novinarske radionice koje održava diljem Hrvatske skraćeni su program Kulturpunktove novinarske školice, tromjesečnog edukacijskog programa koji provodi od 2009. godine.

Radionica u sklopu Močvarnog Laboratorija, bit će fokusirana na novinarske forme i žanrove te njihove specifičnosti, medijske politike i medijski krajolik, pri čemu će naglasak biti na praktičnom radu polaznika. Radionica prima do 10 polaznika, a prijaviti se možete do petka, 5. srpnja, na adresu elektroničke pošte.

Voditeljica radionice je Martina Domladovac, dugogodišnja urednica i novinarka portala Kulturpunkt.hr te voditeljica edukacija za mlade udruge Kurziv, nakladnika portala.

Prijave na: kontakt@klubkulture.org