Hrvatska, Nekategorizirano

Queer u eteru: Radionica medijske pismenosti

U nedjelju, 23. veljače, od 15 do 17 sati, u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica održat će se radionica temeljne medijske pismenosti.

Voditeljice radionice su spisateljica, novinarka i dugogodišnja urednica Voxfeminae portala Antonela Marušić i novinarka, snimateljica i članica producentskog tima Vox Feminae festivala Emina Hermann.

Na radionici će se obrađivati osnovni postulati medijske pismenosti, uloge medija u javnom prostoru i način na koji se kreira raznovrstan medijski sadržaj. Polaznici/e radionice upoznat će se s osnovnim novinarskim formama, a bit će govora i o tome što je etičko novinarstvo i pravedno izvještavanje s aspekta ljudskih prava i rodne ravnopravnosti. Izložit će se primjeri pozitivnih, ali i negativnih praksi u medijskoj proizvodnji te će se prezentirati načini kritičkog čitanja medijskih sadržaja na internetu, društvenim mrežama i u tisku.

Radionica je besplatna, a održava se u sklopu programa „Queer u eteru“ kojji provode KLFM, Queeranarchive, Platforma doma mladih, Zagreb Pride, K-zona i Radio Rojc. Program spaja tri grada i tri društveno-kulturna centra; Šesnaesticu iz Zagreba, Rojc iz Pule i LGBT centar Split te je dio većeg projekta pod nazivom „DKC-HR“. Projekt “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara” provodi Savez udruga Klubtura, a sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. (Voxfeminae)