Hrvatska, Nekategorizirano

Queer u eteru: Radionica medijske pismenosti u Dnevnom boravku DC Rojc

U ponedjeljak, 28. rujna, od 18 do 20 sati u Dnevnom boravku DC Rojc održat će se radionica osnovne medijske pismenosti. Voditeljica radionice je Emina Hermann, novinarka, snimateljica i članica producentskog tima Vox Feminae festivala.

Na radionici će se obrađivati osnovni postulati medijske pismenosti, uloge medija u javnom prostoru i način na koji se kreira raznovrstan medijski sadržaj. Polaznici/e radionice upoznat će se s osnovnim novinarskim formama, a bit će govora i o tome što je etičko novinarstvo i pravedno izvještavanje s aspekta ljudskih prava i rodne ravnopravnosti. Izložit će se primjeri pozitivnih, ali i negativnih praksi u medijskoj proizvodnji te će se ponuditi načini kritičkog čitanja medijskih sadržaja na internetu, društvenim mrežama i u tisku.

Radionica je namijenjena svima koji/e su zainteresirani/e za kritičko čitanje medijskog sadržaja neovisno o tome žele li i sami stvarati medijski sadržaj.
Radionica je besplatna.

Radionica se održava u sklopu programa „Queer u eteru“ kojeg provode KLFM, Queeranarchive, Platforma doma mladih, Zagreb Pride, K-zona i Radio Rojc. Program spaja tri grada i tri društveno-kulturna centra: Šesnaesticu iz Zagreba, Rojc iz Pule i LGBT centar Split te je dio većeg projekta pod nazivom „DKC-HR“. Projekt “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara” provodi Savez udruga Klubtura, a sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali.

Program je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici događanja.