Aktivizam, Nekategorizirano

MoSt poziva na konferenciju “Umreženi protiv siromaštva” i malonogometni turnir u Splitu

Umrezeni-fb6Od četvrtka, 17.05., do subote, 19.05. u Splitu organiziramo Međunarodnu konferenciju “Umreženi protiv siromaštva”, koja će okupiti veliki broj organizacija i institucija iz cijele Hrvatske i susjednih država koje se bave problematikom siromaštva, stoji u najavi udruge MoSt.

Prvi dan Konferencije, u četvrtak, 17.05., u prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci, s početkom u 17:00 sati tematski smo se usmjerili na dobre priče o solidarnosti koje su potekle iz našeg grada i priče po kojima je Split izniman u suzbijanju socijalne isključenosti. Također ćemo predstaviti i sportske projekte socijalnog uključivanja poput Hrvatske reprezentacije beskućnika te Reprezentacije beskućnika BiH.

Drugi dan, u petak, 18.05., s početkom u 10:00 sati Konferencija se nastavlja u amfiteatru Pomorskog fakulteta na splitskom Sveučilištu (Glavni ulaz A-02 s južne strane PMF-a, Zgrada 3 Fakulteta) gdje ćemo zajedno sa velikim brojem panelista pokušati odgovoriti na sve veće izazove na području suzbijanja siromaštva. U ime pokrovitelja, sudionike Konferencije će pozdraviti Jelena Hrgović, zamjenica gradonačelnika grada Splita i Katica Lažeta, voditeljica Službe za socijalnu politiku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.

U subotu 19.05. održat će se i 2. malonogometni turnir MoSt 2018. sa početkom u 9 sati na igralištu OŠ Gripe. Na turniru će, među ostalima, sudjelovati Hrvatska reprezentacija beskućnika, Reprezentacija beskućnika BiH, Udruga Naš Hajduk, Zajednica Susret, Udruga Bilo Srce i Centar za pružanje usluga u zajednici (Ex Centar za odgoj Split). Hrvatska reprezentacija beskućnika i Reprezentacija beskućnika BiH započele su sa pripremama za odlazak na Homeless World Cup, koji će se u studenom ove godine održati u Mexicu.

Konferencija „Umreženi protiv siromaštva“ se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH i Grada Splita te uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Ovaj događaj je tek jedan u nizu događanja koje će udruga MoSt organizirati tijekom ove kalendarske godine povodom 20. godišnjice djelovanja.

Više: most.hr