EHO, Nekategorizirano

Održan 3. Festival STEM bajka u Otočcu

U sklopu projekta STEM bajka u srijedu je održan 3. Festival STEM bajka u Otočcu. U programu ovog festivala najprije su članovi OCD-a i partneri djecu i sve prisutne upoznali sa projektom STEM bajka. Održana je tiskovna konferencija i prikazana je predstava STEM bajka koju su za djecu pripremili članovi partnerske udruge “Sunce”. Nakon predstave članovi OCD-a predstavili su STEM aktivnosti kroz radionice, a sve u svrhu popularizacije STEM-a.

Projektu “STEM BAJKA” odobreno je 2.432.399,13 bespovratnih kuna na pozivu “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a” iz Europskog socijalnog fonda.

Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin, u suradnji s partnerima Sveučilište u Rijeci, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Grada Gospića, Gačanka Otočac, Udruga za razvoj zajednice, kreativno i umjetničko izražavanje i ekologiju “Sunce”, Grad Ogulin, Pučko otvoreno učilište Ogulin i Zavičajni muzej Ogulin pokrenuli su ovaj projekt kao zajedničku platformu za jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva te pripremu i provedbu aktivnosti popularizacije STEM-a.

Više informacija o aktivnostima na Facebook stranici projekta.

Održana 3. tiskovna konferencija projekta “STEM bajka”