EHO, Nekategorizirano

Održana završna konferencija projekta “STEM za održivu budućnost”

Udruga Odraz – Održivi razvoj zajednice u Zagrebu je u petak, 28. travnja 2023. održala završnu konferenciju projekta “STEM za održivu budućnost” koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Svrha ovog zajedničkog projekta ODRAZ-a, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Veleučilišta u Šibeniku i udruge Radiona, bila je izgraditi kapacitete predstavnika organizacija civilnog društva, studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja.

U okviru projekta su provedene brojne aktivnosti za popularizaciju STEM-a, a projekt je pružio i izvrsnu priliku za jačanje suradnje akademske zajednice i civilnog društva. Na konferenciji su predstavljene brojne aktivnosti projekta: organizacija STEM akademije, STEM radionica na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, znanstvene radionice iz područja STEM-a s praktičnim vježbama na temu primjene dronova i robotike za studente i zainteresirane mlade, radionice Java Alice animacija i SQL igra potrage, upoznavanje mladih s vodikovim tehnologijama, radionice izrade Teslinog transformatora, jednodnevne radionice s praktičnim vježbama za maturante, srednjoškolce i studente, organizacija ljetne škole STEM-a za studente i mlade predstavnike OCD-a iz cijele Hrvatske te druge aktivnosti.

Više o projektu: odraz.hr