Aktualno, Nekategorizirano

Završna konferencija projekta “STEM za održivu budućnost”: Povezivanje obrazovanja i prakse u STEM-u

Pozivamo sve zainteresirane na završnu konferenciju projekta “STEM za održivu budućnost” koja će se održati 28. travnja 2023. od 12 do 14.30 u Napretkovom kulturnom centru (Bogovićeva 1, Zagreb). Naglasak će biti na predstavljanju rezultata projekta i temi povezivanja obrazovanja i prakse u STEM-u – navodi Odraz.hr.

Svrha ovog zajedničkog projekta ODRAZ-a, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Veleučilišta u Šibeniku i udruge Radiona, je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva, studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i sl.

U projektu su provedene brojne aktivnosti za popularizaciju STEM-a, a projekt je pružio i izvrsnu priliku za jačanje suradnje akademske zajednice i civilnog društva.

Neformalno učenje je sve više vidljivo i prepoznato u cijelom svijetu te je ideja uvesti neke inovativne načine poučavanja i zainteresirati mlade ljude za STEM područje, uključujući i djevojke. Kod nas je još uvijek nedovoljna povezanost između formalnog obrazovanja i neformalnog učenja, iako primjeri dobre prakse pokazuju korist za sve uključene te za lakše stjecanje kompetencija za potrebe današnjeg promjenjivog svijeta rada.

Konferencija ima za cilj upoznati sve zainteresirane s rezultatima i ishodima projekta te raspraviti koristi od sinergije organizacija civilnog društva i obrazovnih institucija u provedbi dodatnih aktivnosti i praktičnih radionica putem kojih mladi imaju mogućnost stjecanja potrebnih kompetencija.

PRIJAVA
Sudjelovanje prijavite najkasnije do ponedjeljka 24. travnja 2023. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/D3jqg8ZnUiN4EQes9

Program rada pogledajte OVDJE.

Projekt STEM za održivu budućnost je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.