Aktualno, Nekategorizirano

Završna konferencija projekta razvoja STEM-a u području održive gradnje i korištenja održivih materijala

Završna konferencija projekta “raSTEMo (Razvoj STEM-a u organizacijama civilnog društva)”  održat će se na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Fra Andrije Kačića Miošića 26, Zagreb u utorak, 10. siječnja 2023. godine.

GTF-Inicijativa za održivi rast poziva na završnu konferenciju projekta raSTEMo (Razvoj STEM-a u organizacijama civilnog društva) ukupne vrijednosti 2,395.317,81 kuna koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) u okviru poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“.

Nositelj projekta je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast a partneri su Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Prvi klaster žena poduzetnica RH “Kolo – kako osnažiti lokalno okruženje”.

Cilj projekta raSTEMo doprinos jačanju kapaciteta OCD-a za razvoj i provedbu programa iz STEM područja održive gradnje i korištenja održivih materijala. Specifični ciljevi projekta obuhvaćaju unapređenje kapaciteta OCD-a, unapređenje suradnje OCD-a i visoko-obrazovne institucije te veći broj aktivnosti u općoj populaciji, sve s ciljem popularizacije STEM-a kroz sudjelovanje u programu raSTEMo u kapacitetu te sudjelovanje na radionicama, ljetnim kampovima i festivalima. Ciljne skupine projekta su dvije organizacije civilnoga društva, koje provode projekt, a krajnji korisnici projekta raSTEMo su djeca, mladi i žene.

…………………………………….

Projekt je ugovoren na pozivu „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ ukupne financijske alokacije 150.000.000,00 kuna. Više o pozivu: www.strukturnifondovi.hr.