EHO, Nekategorizirano

Projekt Lička kapa u Gospić donosi ciklus korisnih radionica za udruge

U Gospiću je u ponedjeljak, 27. ožujka 2023. u sklopu projekta Lička kapa održana još jedna u nizu radionica organiziranih u okviru projekta “Jačanja kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva”, ovoga puta na temu: Živopisna vizija (Vivid Vision). Radionicu je organizirala GTF-Inicijativa za održivi rast, nositelj projekta, a sudjelovali su partneri DND Gospić i Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Pčelice”.

Radionicu Živopisna vizija vodila je predsjednica GTF-Inicijative za održivi rast Mary Ann Rukavina Cipetić. Na inovativan i kreativan način prikazala je koliko je jasna vizija potrebna neprofitnim organizacijama i koliko ona povezuje članove, zajednicu i donatore i koliko je bitna za izgradnju same organizacije i njezina djelovanja. Nakon uvodnog dijela, sudionice radionice prošle su kroz praktičnu vježbu stvaranja vizije svojih udruga.

Projekt Lička kapa – jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice ukupne je vrijednosti 60.259,53 EUR. Nositelj projekta je GTF-Inicijativa za održivi rast, a partneri su Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ i Društvo „Naša djeca“ Grada Gospića. Projekt traje 15 mjeseci, a bespovratna sredstva osigurana su iz Europskoga socijalnog fonda u iznosu 51.220,60 EUR (85 posto) i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu 9.038,93 EUR (15 posto).