Aktualno, Nekategorizirano

Poziv na završnu konferenciju projekta “Lička kapa”

Udruga GTF-Inicijativa za održivi rast poziva na završnu konferenciju projekta Lička kapa – jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, koja će se održati u utorak, 12. rujna 2023. u 18 sati u Centru Lička kapa, Zagrebačka ulica 35, Gospić.

Partneri na projektu ukupne vrijednosti 60.259,53 EUR su Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ i Društvo „Naša djeca“ Grada Gospića.

Projekt je trajao 15 mjeseci, a bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 51.220,60 EUR (85 posto) i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu 9.038,93 EUR (15 posto).

Cilj projekta Lička kapa bio je jačanje kapaciteta OCD-ova kako bi mogli funkcionirati u kriznim situacijama te provoditi aktivnosti koje su prilagođene lokalnim problemima. Kako bismo ostvarili cilj, održali smo brojne edukacije i radionice kojima su OCD-ovi usavršili i nadogradili svoje već postojeće znanje, koje će im koristiti prilikom provedbe projekata. Također, dodatnim će znanjem razviti usluge i sadržaje kako bi mogli što učinkovitije djelovati za dobrobit lokalne zajednice.

Održali smo i brojne radionice s krajnjim korisnicima – djecom s posebnim potrebama te djecom s ruralnih područja i njihovim obiteljima, članovima udruga, drugim lokalnim OCD-ovima i volonterima – ističe u pozivu Udruga GTF-Inicijativa za održivi rast.

O rezultatima projekta govorit će Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica udruge GTF-Inicijativa za održivi rast.

Više o projektu: Lička kapa Facebook