EHO, Nekategorizirano

Predstavljen projekt Lička kapa – projekt podrške udrugama u kriznim situacijama

Foto: Lička kapa / FB

U utorak je u Gospiću održano predstavljanje projekta “Lička kapa – Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 454.025,44 kn (60.259,53 EUR).

Projekt je u ime nositelja projekta GTF – Inicijative za održivi rast predstavila Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica, a u ime partnera Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ Željka Šikić te u ime Društva „Naša djeca“ Grada Gospića Sanja Puškarić Delač. Predstavljanju projekta su bili nazočni predstavnici raznih udruga te javnih ustanova.

Cilj projekta Lička kapa je jačanje kapaciteta udruga kako bi mogli funkcionirati u kriznim situacijama te provoditi aktivnosti koje su prilagođene lokalnim problemima. Ciljana skupina projekta su organizacije civilnoga društva, a krajnji korisnici članovi udruga, volonteri udruga, djeca s posebnim potrebama i njihove obitelji te lokalna zajednica.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 385.921,62 kn (85%) / 51.220,60 EUR i Državnog Proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 68.103,82 kn (15%) / 9.038,93 EUR. (Izvor: Facebook Lička kapa)

Projekt je ugovoren na pozivu “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”.

Više o pozivu

Objava Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”