Aktualno, Nekategorizirano

Poziv na panel: “Važnost povezivanja formalnog i neformalnog učenja u STEM-u”

Pozivamo na panel raspravu koju organiziramo s ciljem podizanja svijesti o važnosti povezivanja formalnog i neformalnog učenja u područjima STEM-a. Pridružite nam se 16. prosinca 2022. u 11 sati u Napretkovom kulturnom centru (Bogovićeva 1) u Zagrebu i doprinesite raspravi! – navodi se u pozivu udruge ODRAZ.
Zbog sve veće digitalizacije društva i svijeta rada, jača potražnja za stručnjacima u području STEM-a. No, poslodavci ističu nedostatak ljudi s tim vještinama. Stoga je potrebno povećati svijest o dostupnim karijerama povezanim sa STEM-om i promicati mogućnosti školovanja, ali i stjecanja dodatnih znanja i vještina sudjelovanjem na STEM tečajevima i radionicama. Važnu ulogu u provedbi programa u području popularizacije STEM-a mogu imati i organizacije civilnog društva.

Ovim skupom želimo istaknuti važnost neformalnih programa učenja kao poželjne dopune formalnom obrazovanju u području STEM-a. Nakon kratkih uvodnih prezentacija, slijedi panel rasprava u kojoj sudjeluju:

Milan Bajić, Tehničko veleučilište u Zagrebu
Frane Urem, Veleučilište u Šibeniku
Deborah Hustić, Radiona
Darko Jureković, regionalni voditelj Oracle Academy programa, Oracle Hrvatska.
Moderatorica rasprave je Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a.

Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

PRIJAVA
Sudjelovanje prijavite najkasnije do ponedjeljka 12. prosinca 2022. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/sZUQodvg8UsxhkMG7

Veselimo se druženju i razgovoru o mogućnostima primjene te važnosti formalnog i neformalnog učenja u područjima STEM-a!

Projekt “STEM za održivu budućnost” zajednički je projekt ODRAZ-a, Udruge za razvoj “uradi-sam” kulture – Radiona”, Tehničkog učilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Šibeniku. Svrha projekta je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a), studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i dr. U fokusu su inovacije koje se koriste za nadahnuće studenata / mladih na zajednički rad s ciljem stvaranja novih proizvoda i poslovnih okruženja koji se temelje na digitalnim i kreativnim kompetencijama. (Izvor: odraz.hr)