EHO, Nekategorizirano

Otvoren Centar za podršku beskućnicima u sklopu EU projekta „Novi put“

Centar za podršku beskućnicima dio je projekta „Novi put“ kojeg provodi Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke u partnerstvu s riječkim prihvatilištima Udruge „Oaza“ i Franjevačkog svjetovnog reda Trsat „Ruže sv. Franje“ te Centrom za socijalnu skrb Rijeka, navodi se na stranici grada Rijeke.

Pokretanje Centra za podršku beskućnicima dio je inovativnog program socijalnog uključivanja beskućnika „Novi put“ za koji su osigurana EU sredstva. Projekt je vrijedan 1.483.984,74 kune, a sredstva su u potpunosti osigurana kroz natječaj „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I.“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.

Prostor ima 32 m² i sastoji se od jedne prostorije i sanitarnog čvora. Na samo uređenje i opremanje ovog prostora izdvojeno je 210 tisuća kuna.

Otvorenju Centra prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, voditeljica projekta „Novi put“ Maja Pudić iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković, Sunčica Zgrablić iz Centra za socijalnu skrb Rijeka, voditeljica Follow up tima, Dean Travica, voditelj prihvatilišta OAZA, Pjer Orlić, voditelj prihvatilišta Ruže sv. Franje.

Cjelokupan tekst s fotografijama dostupan ne OVDJE.