Hrvatska, Nekategorizirano

Slušajte emisiju Žiroskop svakog četvrtka na Radio Korzu

Pratite emisiju Žiroskop svakog četvrtka u 12:15 samo na Radio Korzo i saznajte kakav vas program očekuje u prostorima Filodrammatice, Omladinski Kulturni Centar Palach i Galerija SKC!

Nositelj projekta Žiroskop je Udruga Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Udruga Filmaktiv, Udruga Ri Rock i Udruga Prostor Plus.

Projekt Žiroskop nastao je iz potrebe rješavanja problema nestabilnosti korištenja prostornih resursa za sve izvaninstitucionalne aktere u kulturi, odnosno za svrhu ima razvoj civilno-javnog partnerstva u upravljanju prostorima Filodrammatice, Omladinskog kulturnog centra Palach i Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Ovo partnerstvo fokus stavlja na uspostavu zajedničkog upravljanja ovim prostorima što uključuje razvoj modela upravljanja, uspostavljanje procedura uključivanja svih aktera u kulturi grada i povećanu participaciju građana u kulturnim aktivnostima, uključujući i njihovo programiranje. Projekt doprinosi razvoju kapaciteta organizacija civilnog društva i javne uprave za sudioničko upravljanje, jačanju socijalnog dijaloga kojemu je svrha kvalitetnije upravljanje i uključivanju građana u upravljanje javnim resursima.

Kroz projekt će se realizirati nekoliko obrazovnih programa i aktivnosti koje uključuju radionice, predavanja, kulturno-umjetničke produkcije i edukacije te uspostavu prvog riječkog community radija „Radio Roža“.
Projekt „Žiroskop – Civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci“ sufinanciran je u okviru poziva Kultura u centru – potpora javno-civilnog partnerstva u kulturi, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.