Hrvatska, Nekategorizirano

Žiroskop: radionica projektiranja i upravljanja javnim prostorom

Projekti Žiroskop i Kortil uživo od 6. do 12. listopada organiziraju radionicu Projektiranja i upravljanja javnim prostorom, odnosno trgom između OŠ Centar i srednje Građevinske i Graditeljske škole na Sušaku, u samoj blizini HKD-a.

Radionica je namijenjena mladima, ali i ne-tako-mladima i svim zainteresiranim građanima koji bi se voljeli pobliže upoznati s arhitektonskim i urbanističkim elementima i projektnim koracima u izradi idejnog rješenja u javnom prostoru. Predznanje i iskustvo nije od važnosti jer radionica nudi opće elemente projektiranja i izrade idejnog rješenja javnog prostora, odnosno trga.

Radionicu vode mlade riječke krajobrazne arhitektice: Darija Vozila, Tena Vičević Dunaj i Sara Stojaković.

Sudjelovanje je moguće uz prethodnu obaveznu prijavu na adresu GalerijaKortil@hkd-rijeka.hr do 6. listopada 2020. godine do 12 sati.

Više o radionici i prijava.

……………………………………………………………………………

Projekt Žiroskop sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva Kultura u centru – potpora javno-civilnog partnerstva u kulturi, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

Nositelj projekta je Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Filmaktiv, Ri Rock i Prostor Plus.