Aktivizam, Nekategorizirano

Otvorene prijave na Online Samit Zapadnog Balkana u sjeni

Online Samit Zapadnog Balkana u sjeni (Web Western Balkans Shadow Summit) održat će se putem moderiranog Zoom razgovora u utorak 5. svibnja u 12:00 s temom proširenja EU na Zapadni Balkan te zaštite osnovnih prava i unapređenja mehanizma njihove zaštite u EU. Dan poslije, u srijedu, održat će se EU summit o Zapadnom Balkanu, najavili su organizatori Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću i CROSOL.

Za razgovor se registrirajte na linku: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_x8f3G1Y2TJ2_FSyIbRkx6g . Nakon registracije dobit ćete potvrdu i dodatne informacije.

U sklopu online samita govorit će Emina Bošnjak, Sarajevski otvoreni centar (BIH), Zoran Ivančić, Centar za zastupanje građanskih interesa (Fondacije CPI) (BIH), Sonja Stojanović Gajić – Članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, predstavnica u Zajedničkom konzultacijskom odboru EU-Srbija (Srbija), Ivan Đurić, Inicijativa mladih za ljudska prava (Srbija), Vildan Drpljanin, Helsinški komitet za čovekovi pravi (Sjeverna Makedonija), Agon Maliqi, Sbunker (Kosovo), Gordan Bosanac, CROSOL i Vesna Teršelič, Documenta (Hrvatska).

Razgovor će moderirati novinarka Ivana Dragičević. U ime Foruma 2020 razgovor organiziraju Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću i CROSOL.