Aktivizam, Nekategorizirano

Domino poziva na izradu performansa prema uputama suvremenih hrvatskih umjetnika

U ovo nestvarno vrijeme katastrofa, Domino je pozvao 6 umjetnika i umjetnica: Milijanu Babić, Josipu Bubaš, Igora Grubića, Brunu Isakovića, Vedranu Klepicu i Vesnu Mačković da naprave upute za kućne performanse za širu građansku uporabu.

Ideja kućnih performansa počiva u tezi da u svakome od nas leži umjetnik (trenutno u izolaciji), ali i ukazuje na važnost kulture za psiho-fizičko zdravlje ljudi – kako sada u ovim ekstremnim uvjetima, tako i uvijek.

Svakih nekoliko dana na društvenim mrežama udruge Domino objavit ćemo po jedne upute za izradu kućnog performansa prema recepturi suvremenih hrvatskih umjetnika. Pisane upute daju jasne korake što i kako činiti, a sudjelovati mogu svi.

Svoje izvedbe dokumentirajte (foto/video) i objavite (FB/IG), označite Domino i #kucniperformans.

Pozivamo građane da ostanu doma i oslobode umjetnika u sebi!

Prvi #kucniperformans pod nazivom Izbjegavanje kratkog spoja osmislila je Milijana Babić. Umjetnički rad Milijane Babić zasniva se na performativnoj umjetničkoj praksi i često razvija u smjeru kontekstualno specifičnih dugotrajnih akcija u javnom prostoru. Tematski se fokusira kroz propitivanje vlastite pozicije žene i umjetnice u neposrednom životnom okruženju. Živi i radi u Rijeci, a na umjetničkoj je sceni prisutna dvadesetak godina.

Upute za #kucniperformans Izbjegavanje kratkog spoja Milijane Babić nalazi se ovdje.

Upute za druge performanse pratite na Facebook stranici Domina i na webu www.thisisadominoproject.org