Nekategorizirano, Stajališta

Poruka hrvatskih UNICEF-ovih veleposlanika: Mir i jednakost za svako dijete!

U povodu Svjetskog dana djece koji se obilježava 20. studenoga, UNICEF-ovi nacionalni veleposlanici, Slaven Bilić i Bojana Gregorić Vejzović, izbornici Zlatko Dalić i Hrvoje Horvat te rukometaš Luka Stepančić poslali su poruku kako žele mir i jednakost za svako dijete.

“Kad je riječ o pravima djece, svi smo isti tim, jedino zajedno možemo svijet učiniti sigurnijim i boljim mjestom za svako dijete”, istaknuto je u priopćenju UNICEF-a.

Kako bi naglasili važnost zajedništva u ostvarivanju istog cilja, okupili su UNICEF-ove nacionalne veleposlanike Slavena Bilića i Bojanu Gregorić Vejzović, izbornike Zlatka Dalića i Hrvoja Horvata, rukometaša Luku Stepančića te djecu i mlade u videu “Navijajte s nama za svako dijete!”.

Video je sportskog karaktera, a njime su zajedno poslali poruku: “Dosta je podjela! Zaustavimo diskriminaciju! Želimo mir i jednakost – za svako dijete!”.

Svakog 20. studenoga obilježava se Svjetski dan djece, jer je na taj dan 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta – međunarodni dokument koji štiti dječja prava.

Od klimatskih promjena, obrazovanja i mentalnog zdravlja do iskorjenjivanja rasizma i diskriminacije, djeca i mladi dižu svoj glas o pitanjima koja su im važna i pozivaju odrasle na stvaranje bolje budućnosti, istaknuto je iz UNICEF-a. (Hina)