Aktualno, Nekategorizirano

Udruga Roda i UNICEF pokrenuli novu platformu za e-učenje namijenjenu budućim roditeljima

Foto: roda.hr

Nakon velikog interesa i uspjeha prva četiri besplatna e-tečaja “Pripreme za porod”, kojeg je pohađalo čak 4.000 trudnica iz svih dijelova Hrvatske, udruga Roda je uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i donaciju građanki pokrenula novu platformu za e-učenje namijenjenu budućim roditeljima – “UČITE S NAMA O RODITELJSTVU”.

Platforma sadrži besplatne e-tečajeve koji kroz zanimljive tekstove, kratke video materijale, edukativne grafike te interaktivne i edukativne igre, vode buduće roditelje kroz iskustvo poroda, babinja i dojenja.

“Ovo je važno za Rodu i za roditelje u Hrvatskoj. Napravile smo velik pomak u sustavima za e-učenje s novom platformom i revidiranim e-tečajem Pripreme za porod i time približile mogućnosti za učenje roditeljima diljem Hrvatske. Veselimo se i tome da ćemo do kraja listopada lansirati dva nova e-tečaja: Pripreme za babinje i Pripreme za dojenje,” kazala je voditeljica projekta iz udruge Roda, Daniela Drandić.

„Pandemija je promijenila mnogo toga, ali srećom nije i činjenicu da se i dalje svaki dan rađaju djeca. Njihove majke i očevi trebaju podršku kako bi bili što bolje pripremljeni za svoju novu važnu ulogu, počevši od trudnoće i poroda do prvih dana i mjeseci djetetova života. Kako se trudnički tečajevi koje su roditelji inače pohađali u domovima zdravlja ili rodilištima trenutačno uglavnom ne održavaju, pozivamo buduće roditelje da se uključe u online tečajeve kako bi se na kvalitetan način pripremili za sve što ih očekuje tijekom trudnoće, poroda i prvih dana njihova roditeljstva“, kazala je Đurđica Ivković, voditeljica odjela za rani razvoj djece u UNICEF-u.

E-tečaj “Pripreme za porod” bit će dostupan sedam dana – do ponedjeljka, 12. listopada 2020. godine, a sljedeći ciklus je planiran krajem studenog ove godine.

Polaznice prethodnih ciklusa e-tečaja bile su iznimno zadovoljne te bi ga čak 98% njih preporučilo prijateljici što pokazuje da je ovakva vrsta podrške neophodna u ovim izazovnim vremenima. Evo njihovih komentara na tečaj:

“Kroz trudove sam prolazila razmišljajući o svim tehnikama kojima ste nas poučili i prebrodila ih bez problema te rodila prekrasnu djevojčicu.” “Definitivno preporučujem ovaj online tečaj koji sam prošla prije svog poroda u 8. mjesecu. Tečaj me informirao o svim aspektima poroda i pomogao mi da se osjećam sigurnije!

Više o tečaju, kao i informacije o tome kako se prijaviti možete pronaći na platformi za e-učenje udruge Roda, http://edukacija.roda.hr.