Nekategorizirano, Rad udruga

Predstavljanje volonterske akcije Srednje škole Ludbreg

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, zajedno sa Srednjom školom Ludbreg, poziva na konferenciju za medije povodom održavanja volonterskog dana Srednje škole Ludbreg u ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine u 8:30 sati ispred Srednje škole Ludbreg u Ludbregu.

Na konferenciji će biti predstavljene planirane volonterske akcije volontera i volonterki Srednje škole Ludbreg koji će istoga dana, od 9:00 do 12:00 sati, posjetiti više institucija i organizacija civilnog društva: Crveni križ, udrugu Ludbreško Sunce, vrtić te školske vrtove. Volonterski dan održava se u sklopu projekta „(Ne)budi mi (ne)prijatelj!“, a potaknut je željom mladih iz Srednje škole Ludbreg za ukazivanjem na vrijednosti volontiranja kroz vlastiti primjer. Projekt „(Ne)budi mi (ne)prijatelj!” provodi Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u partnerstvu sa Srednjom školom Ludbreg.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 562.516,55 Kn, te će se izvoditi u trajanju od 13 mjeseci, do 31.kolovoza 2018. godine.

Kroz cijelu školsku godinu, volonteri Srednje škole Ludbreg su, uz pomoć obučenih koordinatora volontera- nastavnika Srednje škole Ludbreg, učili o vrijednostima volontiranja i građanskog aktivizma kroz osobit naglasak na promoviranju nenasilne komunikacije. Aktivnosti volonterskog dana pokazat će hvalevrijednu suradnju lokalne zajednice: od odgojnoobrazovne ustanove, preko institucija do organizacija civilnog društva, a koje će biti poticaj ostalom stanovništvu Grada Ludbrega na aktivnije sudjelovanje u društvu. Na konferenciji će govoriti gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, ravnatelj Srednje škole Ludbreg Josip Zdelar, predstavnici Udruge za podršku žrtvama i svjedocima te uključeni volonteri i nastavnici.

Cilj konferencije je informirati širu zajednicu o važnosti uključivanja mladih u volonterske programe te ostalih dionika na osmišljavanje vlastitih volonterskih programa. Ukoliko ste u mogućnosti doprinijeti konferenciji, potvrdite sudjelovanje do 8. lipnja 2018. godine na adresu e-pošte: podrska.zrtvama.i.svjedocima@gmail.com. Na istu adresu možete se obratiti za više informacija o projektu.