Hrvatska, Nekategorizirano

DEŠA najavljuje projektni dan – volontersku akciju u Osnovnoj školi Župa dubrovačka

30708092_1798820920179865_6465149184734396416_nProjektni dan – volonterska akcija osvješćivanja javnosti u području zaštite okoliša, klimatskih promjena i zaštite prirode i bioraznolikosti dio je aktivnosti projekta „Pod budnim okom volontera“ koje udruga DEŠA – Dubrovnik provodi u partnerstvu sa udrugom Bonsai, Lovci na oluje te Crogis u dvije partnerske škole OŠ Antun Masle i OŠ Župa dubrovačka.

Svrha projekta je osnažiti škole za kontinuirani razvoj volonterstva kroz sustav odgoja i obrazovanja te poučiti djecu inovativnim tehnološkim vještinama i znanjima.

Na projektnom danu, u subotu, 19. svibnja 2018., djeca Osnovne škole Župa dubrovačka kroz niz aktivnosti pokazat će svoje novostečene vještine u očuvanju okoliša i prirode, smanjenju nastanka otpada i pravilnom gospodarenju njime te će provesti dvije volonterske akcije uređenje dvorišta i sadnja ljute naranče te će postaviti meteorološku postaju.

Korisnici su kroz projekt “Pod budnim okom volontera” stekli nova znanja i vještine te će volonterski doprinositi dobrobiti zajednice praćenjem vremenskih pojava na mikrolokacijama, a škola će ostati mjesto volontiranja i stjecanja inovativnih znanja malih i velikih školaraca i nakon završetka projekta.

Projekt „Pod budnim okom volontera“ sufinancirala je Europska unija iz je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa. (izvor: DEŠA)